Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Carles Puigdemont lamenta que Von der Leyen hagi obviat algunes de les “amenaces internes” d’Europa

El president a l’exili ha estat crític amb l’actitud d’alguns dels comissaris amb els polítics independentistes. “Alguns es fan fotos amb membres de l’extrema dreta mentre es neguen a fer entrevistes amb eurodiputats que hem estat espiats”

Redacció 14/09/2022
El MHP Puigdemont intervenint a l'Europarlament

Els eurodiputats catalans han carregat contra la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, per no donar al conflicte del ‘Catalangate’.

Durant la seva intervenció en el debat sobre l’estat de la Unió Europea, l’eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha denunciat els incompliments judicials per part de l’Estat i ha lamentat que Von der Leyen hagi obviat algunes de les “amenaces internes” d’Europa. Puigdemont ha reiterat que una democràcia “no hauria d’espiar els seus ciutadans, polítics, periodistes o activistes” i ha subratllat que l’estat espanyol s’ha saltat aquesta norma amb Pegasus. A més, el president a l’exili ha fet referència a l’informe publicat per la mateixa Comissió Europea que denunciava l’incompliment del 61% de les sentències dictades pel Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), segons un informe publicat per la mateixa Comissió Europea.

Puigdemont ha estat crític amb l’actitud d’alguns dels comissaris amb els polítics independentistes. “Alguns es fan fotos amb membres de l’extrema dreta mentre es neguen a fer entrevistes amb eurodiputats que hem estat espiats”, ha lamentat.

Per la seva banda, l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, ha demanat “coratge” a la presidenta de la Comissió perquè a la Unió Europea es defensin drets fonamentals.Solé, per la seva part, ha recordat que els valors de la Unió Europea dins els estats membres “no es poden donar per suposats”.