Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Capella, sobre l’aeroport de Barcelona: “La solució passa per la seva governabilitat, és la clau”

La consellera de Territori obre la porta a reclamar la gestió del Prat en la negociació de la investidura

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, ha afirmat que la governabilitat de l’aeroport de Barcelona és l’element “determinant” per a la Generalitat. “La governabilitat és la clau. Sense governabilitat, no podem parlar de res més”, ha avisat Capella en una entrevista a ‘La Vanguardia’. “La nostra solució passa per preservar els espais naturals i per la governabilitat, d’això en depèn tenir més vols intercontinentals”, ha recordat la titular de Territori, que ha obert la porta a reclamar la gestió del Prat en la negociació de la investidura. “Tot es pot incorporar. El govern central sap perfectament quines són les demandes de Catalunya des de fa temps”, ha assenyalat Capella, que igualment ha insistit en el traspàs integral de Rodalies.

“Forma part de l’exigència de negociació amb l’Estat. Sobre la taula tenim l’amnistia i millorar la vida de les persones, i aquí és essencial Rodalies, perquè té una incidència indiscutible”, ha apuntat la consellera de Territori. “En aquests moments ningú no pot afirmar que si agafes un tren arribaràs a l’hora prevista. Tenim incidències diàries”, ha lamentat Capella. “El nostre objectiu és que la xarxa ferroviària catalana sigui Ferrocarrils”, ha reblat la titular de Territori, que també ha enumerat les solucions del Govern per a l’habitatge. “Sempre defensaré la llei catalana de limitació dels preus de lloguer. És un tema que cal resoldre políticament, però la voluntat i vocació d’aplicar la llei la tenim a Catalunya”, ha recalcat Capella.

Publicitat

“No he vist ningú més aixecant la mà per aplicar-la”, ha afegit la consellera de Territori, que ha finalitzat tancant la porta a la Ryder Cup a Catalunya si això significa construir més camps de golf. “Si fan servir les instal·lacions que ja tenen, bé; però el que no es farà és generar nous camps”, ha conclòs Capella.

Et pot interessar  El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
Publicitat

Opinió

Minut a Minut