Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Capella: “A l’Estat espanyol, la presó preventiva és un anticipi de la condemna”

La consellera de Justícia ha arribat aquest diumenge després de visitar els presos a Alcalà-Meco i Soto del Real, dos dies més tard del trasllat. Ester Capella assegura que “estan […]

Redacció
Redacció 03/02/2019

La consellera de Justícia ha arribat aquest diumenge després de visitar els presos a Alcalà-Meco i Soto del Real, dos dies més tard del trasllat. Ester Capella assegura que “estan forts i convençuts que no tenen res a amagar” i confirma que els presos “estan en un mòdul junt però estaran en cel·les individuals durant tot el judici”. La responsable de justícia de Catalunya ha sentenciat que “a l’Estat espanyol, la presó preventiva és un anticipi de la condemna” però afirma que “jurídicament, no pot assumir que la sentència estigui dictada”.

El trasllat ha estat dur. “Fa mal als ulls i al cor”. Capella ha subratllat que “si fóssim una república efectiva no m’hagués tocat custodiar els meus companys en presons catalanes”, referint-se a tots aquells que han demanat a Capella obrir les presons. La crítica amb el sistema penitenciari i la presó preventiva també ha afirmat que en una república “no es farien els trasllats així”.

Respecte a la privació dels ordinadors per preparar-se la defensa, Capella creu que aquest dilluns estarà resolt i podran disposar de l’instrument informàtic a la cel·la. “Cada presó té unes regles de funcionament”, ha afegit. “Però l’única manera d’afrontar el judici en condicions és en llibertat”, ha conclòs.