Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Capella: “A l’Estat espanyol, la presó preventiva és un anticipi de la condemna”

Tot i això, la consellera de Justícia assegura que “pensant jurídicament, no puc assumir que la sentència estigui dictada“

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia ha arribat aquest diumenge després de visitar els presos a Alcalà-Meco i Soto del Real, dos dies més tard del trasllat. Ester Capella assegura que “estan forts i convençuts que no tenen res a amagar” i confirma que els presos “estan en un mòdul junt però estaran en cel·les individuals durant tot el judici”. La responsable de justícia de Catalunya ha sentenciat que “a l’Estat espanyol, la presó preventiva és un anticipi de la condemna” però afirma que “jurídicament, no pot assumir que la sentència estigui dictada”.

El trasllat ha estat dur. “Fa mal als ulls i al cor”. Capella ha subratllat que “si fóssim una república efectiva no m’hagués tocat custodiar els meus companys en presons catalanes”, referint-se a tots aquells que han demanat a Capella obrir les presons. La crítica amb el sistema penitenciari i la presó preventiva també ha afirmat que en una república “no es farien els trasllats així”.

Publicitat

Respecte a la privació dels ordinadors per preparar-se la defensa, Capella creu que aquest dilluns estarà resolt i podran disposar de l’instrument informàtic a la cel·la. “Cada presó té unes regles de funcionament”, ha afegit. “Però l’única manera d’afrontar el judici en condicions és en llibertat”, ha conclòs.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut