Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Capella: “La millor garantia és que els presos puguin anar al judici en llibertat”

La consellera de Justícia denuncia que el judici hauria de ser instruït pel TSJC i qüestiona la presó preventiva

|

- Publicitat -

Després que aquest dimarts arrenqués la vista prèvia al judici del procés, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha denunciat que el judici al Suprem vulnera els drets de tots els encausats perquè “l’Audiència Nacional ha assumit la seva competència i ha trencat un criteri ja establert”. Segons la consellera, el jutge natural hauria de ser del Tribunal Suprem de Justícia Catalana. És per això que Capella també ha denunciat la situació de presó preventiva “des de sempre” dels interns, “la millor garantia és que els presos puguin anar al judici en llibertat”, ha sentenciat.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Capella ha assegurat que “no hi ha res sobre la taula” del possible trasllat a Madrid abans del judici, tal com asseguraven algunes informacions, per “poder garantir la salut dels quatre presos en vaga de fam”. En aquest sentit, la consellera ha reiterat que Turull segueix a la infermeria però que els protocols garanteixen que els presos puguin exercir un dret com el de protesta.

Publicitat

La possible mini-cimera amb el Gobierno

Capella ha posat sobre la taula una possible reunió entre consellers i ministres però “no està res tancat”. La consellera, partidària de no renunciar cap espai de diàleg ha afirmat que “parlo molt amb el ministre Marlaska” i que espera “que hi hagi reunió” el 21-D.

 

 

Et pot interessar  Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut