Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Capella: “La millor garantia és que els presos puguin anar al judici en llibertat”

Després que aquest dimarts arrenqués la vista prèvia al judici del procés, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha denunciat que el judici al Suprem vulnera els drets de tots […]

Redacció
Redacció 19/12/2018
Pla curt de la consellera de Justícia, Ester Capella, durant el seu discurs al Centre d'Interpretació de Lluís Companys, l'11 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Després que aquest dimarts arrenqués la vista prèvia al judici del procés, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha denunciat que el judici al Suprem vulnera els drets de tots els encausats perquè “l’Audiència Nacional ha assumit la seva competència i ha trencat un criteri ja establert”. Segons la consellera, el jutge natural hauria de ser del Tribunal Suprem de Justícia Catalana. És per això que Capella també ha denunciat la situació de presó preventiva “des de sempre” dels interns, “la millor garantia és que els presos puguin anar al judici en llibertat”, ha sentenciat.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Capella ha assegurat que “no hi ha res sobre la taula” del possible trasllat a Madrid abans del judici, tal com asseguraven algunes informacions, per “poder garantir la salut dels quatre presos en vaga de fam”. En aquest sentit, la consellera ha reiterat que Turull segueix a la infermeria però que els protocols garanteixen que els presos puguin exercir un dret com el de protesta.

La possible mini-cimera amb el Gobierno

Capella ha posat sobre la taula una possible reunió entre consellers i ministres però “no està res tancat”. La consellera, partidària de no renunciar cap espai de diàleg ha afirmat que “parlo molt amb el ministre Marlaska” i que espera “que hi hagi reunió” el 21-D.

 

 

Relacionats