Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Capella defensa la celebració d’un “referèndum inevitable” per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya

La Consellera creu que el judici de l'1-O "marca un abans i un després que afectarà els independentistes i els no independentistes"

|

- Publicitat -

La Consellera de Justícia, Ester Capella, ha parlat al programa ‘Més 324’ sobre el judici de l’1-O, del qual ha dit que “marca un abans i un després que afectarà els independentistes i els no independentistes”. “Quan es limiten els drets afecta també a la interpretació de les normes”, ha lamentat, en relació a la possibilitat que els presos polítics siguin condemnats per rebel·lió sense que hagi existit cap mena de violència.

Preguntada sobre el futur del conflicte entre Catalunya i Espanya, Capella ha demanat que la nova legislatura espanyola faci política i ha mostrat els seus desitjos de “trobar un interlocutor”. En aquest sentit, ha insistit que “no deixarem d’estar en la taula del diàleg i buscant una sol·lució que ens ha de portar a un referèndum inevitable” ja que, segons la Consellera, és l’única manera de clarificar què vol Catalunya. A més, Capella ha recordat que “en això sí que està d’acord la immensa majoria”.

Publicitat

Sobre el judici de l’1-O, també ha criticat l’acceleració del procés judicial amb la “voluntat clara de no fer-lo coincidir amb processos electorals” i ha demanat que es preservi el dret de defensa dels acusats. En aquest sentit, ha lamentat que la Sala no accepti el visionat de vídeos per provar les tesis de les defenses en relació, per exemple, a les càrregues policials de l’1-O. D’altra banda, ha qüestionat les declaracions dels exmembres del Gobierno al Tribunal Suprem i ha recordat que els testimonis d’un judici oral tenen l’obligació de dir la veritat.

Et pot interessar  Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC: "Estem en campanya, escoltarem moltes coses, algunes que no són certes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut