Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Capella defensa la celebració d’un “referèndum inevitable” per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya

La Consellera de Justícia, Ester Capella, ha parlat al programa ‘Més 324’ sobre el judici de l’1-O, del qual ha dit que “marca un abans i un després que afectarà […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 04/03/2019
La consellera de Justícia, Ester Capella, en una imatge d'arxiu

La Consellera de Justícia, Ester Capella, ha parlat al programa ‘Més 324’ sobre el judici de l’1-O, del qual ha dit que “marca un abans i un després que afectarà els independentistes i els no independentistes”. “Quan es limiten els drets afecta també a la interpretació de les normes”, ha lamentat, en relació a la possibilitat que els presos polítics siguin condemnats per rebel·lió sense que hagi existit cap mena de violència.

Preguntada sobre el futur del conflicte entre Catalunya i Espanya, Capella ha demanat que la nova legislatura espanyola faci política i ha mostrat els seus desitjos de “trobar un interlocutor”. En aquest sentit, ha insistit que “no deixarem d’estar en la taula del diàleg i buscant una sol·lució que ens ha de portar a un referèndum inevitable” ja que, segons la Consellera, és l’única manera de clarificar què vol Catalunya. A més, Capella ha recordat que “en això sí que està d’acord la immensa majoria”.

Sobre el judici de l’1-O, també ha criticat l’acceleració del procés judicial amb la “voluntat clara de no fer-lo coincidir amb processos electorals” i ha demanat que es preservi el dret de defensa dels acusats. En aquest sentit, ha lamentat que la Sala no accepti el visionat de vídeos per provar les tesis de les defenses en relació, per exemple, a les càrregues policials de l’1-O. D’altra banda, ha qüestionat les declaracions dels exmembres del Gobierno al Tribunal Suprem i ha recordat que els testimonis d’un judici oral tenen l’obligació de dir la veritat.

Relacionats