Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Capella critica que l’acord PSOE-Sumar envaeix competències i no va acompanyat de recursos

La consellera lamenta que el PSOE i Sumar "es fan la foto, fan un anunci i qui paga? Els catalans i les catalanes"

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, tampoc no veu amb bons ulls l’acord entre el PSOE i Sumar per a la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez. L’acord inclou, entre altres, mantenir la rebaixa del preu del transport públic, una mesura que Capella denuncia que és una “invasió de les competències” de la seva conselleria i que, a més, no va acompanyada dels recursos econòmics necessaris.

“Es fan la foto, fan un anunci i qui paga? Els catalans i les catalanes“, ha lamentat la consellera aquest dimecres, 25 d’octubre, des del Parlament de Catalunya, en resposta a una pregunta d’En Comú Podem. En aquesta línia, Capella ha afegit que Catalunya va “geperuda” dels “incompliments” de l’Estat, i tot i que ha assegurat que “nosaltres complirem”, ha instat els comuns a recordar a Sumar que “quan facin un anunci, l’acompanyin de lleialtat institucional, no envaeixin competències i dotin econòmicament allò que anuncien”. Partits com el PNB també han expressat una crítica semblant a l’acord del PSOE i Sumar; altres, com la CUP, han mostrat “escepticisme”.

Publicitat

Abans de formular la pregunta, el diputat dels comuns David Cid ha retret a la consellera que el Govern no hagi aplicat encara la gratuïtat de la T-16 a tota la xarxa integrada de transport públic, tal com preveu l’acord de pressupostos per al 2023. “La regla bàsica en política és que el que es signa, es compleix. Estem davant d’un incompliment i van en camí de convertir-se en el Govern dels anuncis incomplerts”, ha retret Cid. La consellera, per la seva banda, li ha replicat que per complir els acords s’han de tenir mitjans econòmics i, en aquest sentit, ha afirmat que l’Estat ha de posar a disposició “la part que li correspon”.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut