Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Capella assenyala el govern espanyol pel retard de la Ronda Nord

La responsable de Territori assegura que els socialistes "menteixen quan diuen que la Generalitat no compleix"

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, no ha dubtat en culpar directament el govern espanyol del retard en la signatura del conveni per la Ronda Nord, una de les condicions del PSC per tal de signar els pressupostos del 2023. De fet, un dels arguments preferits d’Illa amb què fer xantatge al Govern de cara els pressupostos de l’any que ve és, precisament, l’incompliment dels macroprojectes acordats (la Ronda Nord, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Hard Rock). Davant això, la responsable de Territori ha estat ràpida en assenyalar la responsabilitat del govern espanyol del PSOE en aquests incompliments.

“De qui és responsabilitat que el conveni no estigui signat a dia d’avui? Cal una modificació de la llei de carreteres. De qui és competència? Del Parlament no, ho és de les Corts Generals, i ha de ser a proposta del govern espanyol”, ha subratllat durant la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres, 20 de desembre. En aquesta línia, ha acusat de “mentir” quan s’afirma que “la Generalitat no compleix” i ha garantit que el Govern està “compromès” amb el compliment dels pactes.

Publicitat

Capella s’ha expressat així en resposta a una pregunta de la diputada de la CUP Montserrat Vinyets, que li ha retret que continuïn impulsant la Ronda Nord i li ha preguntat si seria una via d’alta capacitat, amb dos carrils per sentit, petició que la consellera no ha aclarit.

Et pot interessar  El Govern envia el requeriment a l’Estat per reclamar que el topall del lloguer inclogui l’índex català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut