Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Cap sorpresa: el CGPJ rebutja investigar el president de l’Audiència Nacional per la seva vinculació al cas ‘Kitchen’

Malgrat la polèmica, la comissió ha descartat emprendre accions disciplinàries contra Navarro, al·legant que només es tracta “d’informacions periodístiques” i no ha cap “denúncia, queixa o sol·licitud”

Maria Garcia 09/03/2023
Rafael Mozo, cap de taula, durant un ple extraordinari del Consell General del Poder Judicial Data de publicació: dijous 13 d’octubre del 2022, 19:22 Localització: Madrid Autor: CGPJ

El sistema judicial espanyol torna a mostrar la seva poca independència dels poders de l’Estat, per a sorpresa de ningú. Una vegada més, demostra la seva connivència amb l’espanyolisme i la corrupció, i rebutja engegar accions disciplinàries contra el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro, pels missatges que hauria intercanviat amb l’exnúmero dos del Ministeri d’Interior en l’etapa de Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez, que el vinculen al cas ‘Kitchen’.

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha valorat la qüestió durant la reunió d’aquest dijous, 9 de març, després que els mitjans fessin pública els missatges que vinculen Navarro amb el cas ‘Kitchen’, que Anticorrupció investiga des de fa anys per l’espionatge il·legal a l’extresorer del PP, Luís Bárcenas. Segons revelen els missatges de WhatsApp, el president de l’Audiència Nacional hauria convidat a sopar a casa un dels implicats en la trama, l’exsecretari de Seguretat d’Estat, Francisco Martínez, quan aquest encara no estava investigat, però ja tenia sospites que ho estaria.

Els missatges, als quals ha accedit el mitjà ‘Público‘, estan ben pensats i no exposen cap informació compromesa. “Com sempre, qualsevol consell que em serveixi per estar preparat pel que vingui te l’agrairé infinitament. Així van les coses a la vida… i així em recompensen la lleialtat i el compromís“, va escriure Martínez a Navarro el març del 2019. A aquest missatge, Navarro va respondre amb la invitació per sopar a casa seva i així “parlar tranquilament”.

Malgrat la polèmica, la comissió ha descartat emprendre accions disciplinàries contra Navarro, al·legant que es tracta només “d’informacions periodístiques”, ja que no s’ha presentat cap “denúncia, queixa o sol·licitud” a l’òrgan de govern dels jutges. “Ens trobaríem davant d’una qüestió jurisdiccional, reservada per a les parts, sobre la qual aquest òrgan constitucional no té cap atribució”, argumenta la comissió en un comunicat.