Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Canvi de guió al Tribunal Supremo: Vol admetre els recursos en contra dels indults als presos polítics

|

- Publicitat -

Espanya, la justícia i les seves clavegueres són uns poders que no es rendiran mai per tal d’aplicar la repressió i la persecució de l’independentisme. Recentment, una nova mostra d’aquest odi irreparable: El Tribunal Supremo canvia de parer i vol admetre els recursos de súplica de partits i entitats espanyolistes que anaven contra els indults dels presos polítics. Un fet que contradiu la seva decisió final des que els presos van ser indultats.

Segons ha informat El Confidencial aquest dijous, les tensions entre el Gobierno i ERC encara es poden tensar més per aquest fet, i es preveu que el tribunal es pronunciï d’aquí a unes setmanes. De moment, això no vol dir que els presos hauran de tornar a la presó, però sí que els magistrats estudiaran aquests recursos.

Publicitat

El nombre de recursos és incomptable, ja que l’unionisme i l’extrema dreta no es van quedar curts per presentar recursos.

Tot plegat es deu, en part, als recents canvis que hi ha hagut a les files del Tribunal Supremo, concretament a la sala contenciosa administrativa, en substituir Angeles Huet (ponent de la interlocutòria en la qual es van rebutjar els recursos) per Inés Huerta, amb un criteri polític ben diferent. A més, el president de la sala, Segundo Menéndez, i el que va desempatar la votació en el seu moment, s’ha jubilat.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut