Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Campuzano, sobre els pressupostos: “PSC i Junts no s’hi poden posar d’esquena”

|

- Publicitat -

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha remarcat la necessitat d’aprovar uns pressupostos per al 2023 i ha interpel·lat directament PSC i Junts. “El país ens demana que tinguem uns pressupostos. No s’hi poden posar d’esquena”, ha assenyalat Campuzano en una entrevista a Catalunya Ràdio amb motiu de La Marató de TV3.

Campuzano ha reivindicat que els comptes ja tenen el suport de sindicats, patronal, tercer sector, pagesia i món cultural. “I tant de bo que ben aviat tinguem 100 diputats disposats a votar els pressupostos per a l’any vinent. El país espera estabilitat, que hi hagi comptes, que anem per feina i governem”, ha assegurat el titular de Drets Socials.

Publicitat

L’atenció a la dependència, l’assignatura pendent 

En paral·lel, Campuzano ha reconegut que un dels principals reptes és afrontar la llista d’espera per l’atenció a la dependència. “Espanya destina el 0,9% del PIB a l’atenció a la dependència, mentre que els països del voltant hi dediquen un 2, un 3 o un 4%”, ha apuntat el conseller de Drets Socials. “Una de les fortaleses de les societats del sud d’Europa és la implicació de les famílies en l’acompanyament de les persones dependents”, ha constatat Campuzano. “Però aquesta fortalesa necessita que cuidem dels cuidadors, que generalment són dones, mares, filles o germanes”, ha apuntat el conseller Drets Socials.

“Hem de treballar seriosament amb diverses iniciatives per formar i acompanyar les famílies i també per facilitar programes de respir, per alliberar temps. És un altre dels reptes futurs com a societat i com a país”, ha conclòs Campuzano.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut