Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Campuzano es reuneix amb la consellera d’Igualtat del País Valencià per estudiar el seu model de concertació de serveis socials

|

- Publicitat -

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, s’ha reunit amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives del País Valencià, Aitana Mas, per conèixer el model de concertació de serveis socials valencià de cara al projecte de llei d’acció concertada en què treballa Catalunya.

Des de València, Campuzano ha criticat que l'”infrafinançament crònic” per part del govern espanyol en dependència impossibilita una correcta atenció a les persones. Amb Mas, ha compartit la preocupació per les limitacions del finançament i ha dit que si la situació es perpetua, els recursos que faran falta els anys vinents per atendre l’envelliment no es podran sostenir amb el model actual.

Publicitat

L’experiència del País Valencià

A la trobada amb la vicepresidenta s’ha abordat en profunditat el sistema de concertació valencià. El conseller ha explicat que l’expertesa dels valencians sobre concertació posa de manifest que es tracta d’un model que aporta estabilitat i qualitat als serveis socials. En la trobada s’ha coincidit també en la necessitat del traspàs de la gestió i els fons de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) per fer possible l’encaix amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Aquest traspàs es reclama tant per criteris d’eficiència de gestió com per agilitzar els tràmits a la ciutadania. Posteriorment, el conseller i el seu equip s’han reunit amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera i Català.

El model valencià engloba diferents sectors de serveis socials susceptibles de concertació com ara gent gran, dependència, diversitat funcional, salut mental, infància i adolescència, dona i acció i inclusió social. En aquest marc s’ha regulat la situació de les entitats sense ànim de lucre. Per això, la Generalitat defensa que en garanteix la transparència, la publicitat i eficiència, i també assegura la qualitat en el servei a les persones i atorga estabilitat financera i laboral al sector.

El Departament de Drets Socials ha destacat a través d’un comunicat que un dels pilars del projecte valencià és que ha buscat dignificat les condicions de les treballadores socials, desenvolupant acords sectorials, i l’equiparació amb els treballadors públics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut