Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Campuzano crida a la corresponsabilitat en el suport a les entitats del tercer sector

|

- Publicitat -

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha fet una crida a la corresponsabilitat entre ciutadans, empreses i administracions per fer front a un hivern que es preveu “complicat”. Per la seva banda, i amb les reserves en bons nivells gràcies a les últimes donacions, el president de la Creu Roja, Josep Quitet, ha destacat que estan preparats per entomar un hivern que serà “problemàtic”.

Des del centre humanitari que la Creu Roja té a Sant Martí de Tous, el nou responsable del Departament ha fet una crida a “implicar-se” en el suport de les entitats dels tercer sector. “El Govern activarà les polítiques públiques que correspongui, però també hi ha una corresponsabilitat per intentar pal·liar les conseqüències d’aquesta situació”.

Publicitat

“Fa 12 anys que arrosseguem una crisi econòmica i social, a la qual s’hi han sumat les conseqüències de la covid i la pujada de preus de la crisi energètica, derivada de la guerra a Ucraïna”, ha assenyalat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Amb aquest panorama, l’hivern que es presenta serà “complicat”, ha dit. I ha afegit que el Govern no “defuig” les seves responsabilitats, “però cal mobilitzar el país amb tota la seva energia”. “Necessitem més voluntaris a les entitats, més persones que facin més aportacions i necessitem empreses que s’impliquin”, ha assenyalat el conseller de Drets Socials.

El màxim representant de la Creu Roja, Josep Quitet, ha lamentat que en la situació actual, a les portes de l’hivern, a la pobresa estructural a qui donen resposta, també se sumarà tipus de pobresa que ells anomenen “intermitent“. Es tracta de persones que fins ara eren usuaris de l’entitat de manera puntual -en determinats moments de necessitat-, però que ara acuden a la Creu Roja de manera recurrent. “Estem preparats per entomar aquesta fase que serà problemàtica, però que estem convençuts que ens en sortirem”, ha dit Josep Quitet amb esperança.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea

Pel que fa als reptes del Departament que ha assumit recentment, Carles Campuzano s’ha marcat com a prioritats millorar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) així com treballar de manera eficaç en la coordinació amb l’Ingrés Mínim Vital (IMV), i en els compromisos en matèria de pobresa energètica. Altres reptes més de fons en què treballarà el nou conseller són l’infrafinançament de la Llei de la Dependència per part de l’Estat o el desplegament de la integració social i sanitària. A més, també hi ha noves lleis sobre la taula que caldrà aprovar com la Llei del Tercer Sector o la del Sensellarisme.

El conseller ha recorregut les instal·lacions del centre acompanyat pel president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; la secretària de la Creu Roja a Catalunya, Helena Fontanet, i el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, que li han explicat el funcionament del magatzem i centre humanitari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut