Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Cambray nega les acusacions i diu que el ‘cas Voloh’ és un “atac a l’independentisme”

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha assegurat aquest divendres que la investigació del cas ‘Voloh‘ que apunta a la concessió irregular d’un concert educatiu a l’escola d’educació especial El Brot, de Sant Joan Despí, és un “nou atac contra l’independentisme”.

Segons la Guàrdia Civil, Educació va fer el concert al centre tot i que els alumnes que atenia només tenien dificultats educatives lleus. Cambray, investigat en el cas, ha assegurat a TV3 que el centre té el concert des del curs 1993-94, que abans de ser conseller era director general de centres públics, per tant, sense competències en els concertats, i que el centre no ha vist augmentar el concert els últims anys.

Publicitat

Crítiques pel canvi del calendari

El conseller ha afirmat que si haguessin portat a debat amb sindicats i comunitat educativa el canvi del calendari la decisió “no estaria presa”. De la mateixa manera, ha dit, que si s’hagués debatut la reobertura dels centres després del confinament, les escoles no haurien obert, perquè pels sindicats “mai” s’haguessin donat les condicions.

Així doncs, ha considerat que és “impossible” que tothom estigui content, però ha defensat que amb l’avançament del curs escolar hi guanya tothom. D’altra banda, ha garantit que Educació es farà càrrec del cost de les activitats de tarda al setembre i ha recordat que el juliol sempre ha estat “hàbil” per als docents i així haurà de ser la primera setmana.

Et pot interessar  Fiscalia demana arxivar la causa contra l’única professora de l’INS El Palau que seguia imputada
Publicitat

Opinió

Minut a Minut