Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Cambray carrega contra sindicats: “Les actituds violentes i els boicots no m’aturaran”

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha criticat que s’han vist imatges de “persones violentes” entre els actes de boicot i protesta dels sindicats. En declaracions a RAC1, ha insistit que aquestes persones “no representen” el conjunt dels mestres i ha alertat que aquests boicots no impediran que tiri endavant les mesures plantejades. “No m’aturaran”, ha manifestat. El conseller ha reconegut “marge de millora” perquè la informació arribi a tothom però ha defensat les mesures plantejades, com l’avançament del curs escolar. Amb tot, ha considerat que els sindicats “no volen l’acord” perquè no s’han assegut en les darreres set meses sectorials.

Cambray ha valorat que en les protestes s’estan fent servir formes “que no corresponen a actituds pròpies del que significa ser mestre” i suposen un mal exemple per als alumnes. “No són tolerables”, ha afegit.

Publicitat

Ha recordat que els cinc dies de vaga es van convocar després que s’anunciés l’avançament del curs escolar, una mesura que ha tornat a defensar que no afecta els drets laborals. Ha dit també que la conselleria ha calendaritzat gairebé totes les mesures que els sindicats van incloure en els motius de la vaga i ha insistit que tot no es pot fer al mateix temps.

Segons el conseller, per als sindicats és “o tot o res”. Ha explicat que sense acord no es podia tirar endavant la reducció d’una hora lectiva per als professionals perquè això sí afecta les condicions laborals. “Des del febrer no s’han mogut”, ha lamentat.

Et pot interessar  L’inici de curs escolar serà el 9 de setembre per a infantil, primària i ESO
Publicitat

Opinió

Minut a Minut