Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Calvo avisa l’Open Arms que “no té permís per fer rescats”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha recordat a l’Open Arms que “no té permís per fer rescats” i que la seva llicència només li permet repartir ajuda humanitària. Per això, ha reconegut que s’arrisca a sancions (de fins a 900.000 euros) que li pot imposar la Marina Mercant per incomplir la normativa. “Ho sap el capità, tots estem obligats a complir la llei i tots sabem què podem i què no podem fer”, ha manifestat. En declaracions a la ‘Cadena Ser’, Calvo s’ha felicitat que finalment la fiscalia italiana hagi ordenat el desembarcament del vaixell aquesta nit a Lampedusa i ha subratllat que el govern espanyol ha “treballat en tot moment” i ha estat en contacte amb el seu homòleg italià per “trobar una sortida a la crisi humanitària”. “És un problema que no ha generat Espanya però ens hem responsabilitzat per ser embarcació de pavelló espanyol”, ha afegit.

Sobre el buc de l’armada espanyola que va sortir dimarts a la tarda de Rota per anar a recollir els migrants, ha dit que està “en disposició” d’anar fins a Lampedusa si finalment s’acorda el repartiment de persones pactat entre sis països europeus. Abans, però, la vicepresidenta diu que cal esperar a veure quina decisió prenen les autoritats italianes.

Publicitat

Vox porta l’Open Arms a la fiscalia per considerar que “afavoreix la immigració il·legal”

D’altra banda, la formació d’ultradreta VOX ha anunciat que denunciarà l’Open Arms davant la fiscalia per considerar que “afavoreix la immigració il·legal” i per “ús fraudulent de les lleis del mar”. El president del partit, Santiago Abascal, ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter, des d’on fa dies que crítica les accions i activitats de l’ONG liderada per Òscar Camps. “Disfressant els seus actes com a rescats, la tasca d’aquesta “ONG” la fa còmplice de les màfies internacionals del tràfic de persones”, ha escrit.

Et pot interessar  Hazte Oír presenta també una querella contra Begoña Gómez

AMPLIACIÓ.- Cs i PP demanen la compareixença urgent de Sánchez per explicar “els canvis de posició” sobre la crisi migratòria

Els grups parlamentaris de Cs i PP al Congrés dels Diputats han registrat conjuntament aquest dimecres la petició perquè la Diputació Permanent es reuneixi i fixi un ple extraordinari on Pedro Sánchez doni explicacions sobre la crisi migratòria al Mediterrani  El partit d’Albert Rivera i Pablo Casado volen que el president en funcions comparegui de manera “urgent” per explicar “els canvis de posició” del govern del PSOE arran del fet que el Gobierno hagi acceptat finalment (i després de 19 dies d’agonia) acollir migrants de l’Open Arms. En la petició de compareixença, també esmenten -segons diuen- “la inacció” d’actuació del govern contra les màfies i sol·liciten que expliqui quins contactes ha mantingut amb d’altres governs de la UE sobre aquesta qüestió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut