Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Calviño presumeix de l’unionisme del PSOE: “No hi ha hagut ni una sola mesura que hagi anat en contra la unitat del nostre país”

La vicepresidenta primera rebutja "frontalment" que s'hagi "assumit el marc mental de cap mena d'aproximació independentista"

|

- Publicitat -

Les eleccions generals del pròxim 23 de juliol s’acosten i, malgrat que el període de campanya electoral no ha començat de forma oficial, els partits polítics sí que li han donat el tret de sortida. Així, la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, s’ha defensat de les acusacions del PP i de l’extrema dreta de Vox traient pit de l’espanyolisme i unionisme característics del PSOE, en el mateix dia que la portaveu parlamentària del PSC ha comparat l’independentisme amb Vox.

Així, Calviño ha tret pit que l’executiu de Pedro Sánchez “no ha comprat en absolut el marc mental dels independentistes”. “No hi ha hagut ni una sola mesura que hagi anat en contra dels interessos i de la unitat del nostre país”, ha assegurat aquest dimecres al matí en una entrevista a Antena 3. Emprant un dels altres clàssics arguments del PSOE, la vicepresidenta ha insistit que prova de la bona política del PSOE és que la “convivència a Catalunya sigui molt millor”. “Rebutjo frontalment que s’hagi assumit el marc mental de cap mena d’aproximació independentista. Aquests cinc anys hem governat pensant en l’interès general i en Espanya”, ha assegurat.

Publicitat

La vicepresidenta, en canvi, ha criticat que el PP sí que està “comprant el marc mental de Vox” i que “està còmode” amb la ultradreta. Calviño no ha dubtat en assegurar que el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, governarà amb Vox si sumen prou suports per arribar a la Moncloa després del 23-J. Tanmateix, Calviño ha assegurat que farà “tot el possible” per evitar aquesta “involució”.

Et pot interessar  Sánchez decideix mantenir-se com a president després de cinc dies de campanya encoberta a favor del PSC

Calviño també ha criticat les afirmacions del PP sobre violència masclista, després que Feijóo justifiqués el candidat de Vox condemnat amb violència masclista dient que va tenir un “divorci molt dur”. A ulls de la vicepresidenta, les declaracions del PP en aquesta problemàtica impliquen “tornar enrere, als temps de l’Espanya en blanc i negre”. Finalment, la vicepresidenta ha advertit que el PP no té una política econòmica clara i ha avisat que en aquesta matèria no es poden fer “experiments”. La vicepresidenta primera ha reivindicat que el PSOE gestiona bé i ha “complert el que ha anunciat”. “Fem el que diem i diem el que fem”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut