Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Calvet, sobre la renúncia de Ferrés a favor de Borràs: “Cap sorpresa. Aclareix el que realment es vota a les primàries”

El precandidat de JxCat afirma que ell representa “una altra cosa” i que no deixa “les coses a mitges”

Avatar
Agències 27/11/2020
El conseller de Territori, Damià Calvet, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, al ple del Parlament. Imatge del 28 de febrer de 2019. (Horitzontal)

El candidat a les primàries de JxCat Damià Calvet assegura que no és “cap sorpresa” que Jordi Ferrés hagi renunciat a la seva candidatura per demanar el vot a Laura Borràs. En declaracions a l’ACN, el conseller ha valorat la decisió del ja excandidat a favor de la portaveu a Madrid: “Formava part del guió des que vam saber que es presentava. I aclareix molt el que realment es vota en aquestes primàries”. A més, Calvet subratlla que, si ell cregués que la via presentada per Borràs i Ferrés és la que ha de portar a la independència i a un Govern “fort”, ell no s’hauria presentat: “Jo represento una altra cosa i no deixo les coses a mitges: seguiré el camí de l’1 d’octubre, per fer la independència i governar bé”.

En conversa amb l’ACN, Calvet ha asseverat que manté el seu compromís, i que està disposat a dedicar tot el seu “esforç i dedicació” a fer la independència i a governar “bé”: “És la via per poder disposar d’un país de primera, al servei de la gent. Una via que es basa en els valors, el compromís generacional, la capacitat de gestió i d’entesa, la suma de sensibilitats plurals, no idèntiques”, ha conclòs.

La renúncia de Ferrés deixa Calvet i Borràs com a únics aspirants a les primàries de JxCat. La votació es durà a terme entre aquest divendres a les 20 hores i diumenge a la mateixa hora. El cens electoral es va tancar el 8 de novembre, i per a aquestes votacions és de 5.128 afiliats. El sistema de votació serà completament telemàtic, a través de l’espai de l’afiliat del web junts.cat.

Relacionats