Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Calvet: “Quan toqui estaré a disposició de JxCat. Tinc vocació de servei públic”

|

- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, defensa que unes primàries a JxCat són “perfectament combinables” amb què l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el president Quim Torra “orientin la feina”. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Calvet ha insistit en aquest sistema per escollir candidats, llistes i programes. I després de la represa de la endreça de JxCat, interrompuda per la pandèmia, Calvet s’ha mostrat convençut que en “setmanes o mesos” quedarà “clara”. Pel que fa a les relacions entre JxCat i ERC, el conseller ha dit que les “discrepàncies legítimes” entre els socis de govern “mai passen per davant del servei als ciutadans”.

“Puigdemont és el líder de JxCat i Torra el president de la Generalitat per JxCat. Allò que diuen i orienten és important, perquè els lideratges estan per això. Però hi ha d’haver mecanismes formals per votar programes i escollir candidats i llistes”, ha defensat Calvet, per després reiterar la seva predisposició a presentar-se en unes eventuals primàries de JxCat. “Quan toqui estaré a disposició de JxCat. Tinc vocació de servei públic i la vull exercir a través de JxCat”, ha reblat.

Publicitat

Tot i així, ha afegit que JxCat encara no està “en aquest moment” i que ara cal una endreça de l’espai que s’ha anat presentant en les darreres eleccions. I s’ha mostrat convençut que en setmanes o mesos quedarà una “endreça clara”.

Pel que fa a la relació entre els socis de Govern, Calvet ha volgut posar l’accent en el fet que s’ha treballat amb “harmonia” per fer front a la crisi de la covid-19 i ha dit que té una “bona relació” amb el vicepresident i els consellers d’ERC tot i les “discrepàncies legítimes”. I a diferència del que defensen els republicans, Calvet ha insistit que ara no és moment de convocar eleccions amb l’argument que “ningú ho demana” de la ciutadania i que ara s’ha d’estar abocat a la reactivació econòmica i la protecció social.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

Felicitació a Jordi Pujol

El conseller ha explicat que amb motiu del 90è aniversari de l’expresident Jordi Pujol, va felicitar-lo a través de la pàgina web que s’ha habilitat expressament i també personalment a través d’un vídeo que li va enviar. En el vídeo, segons ha dit, subratlla que Pujol va impulsar el primer departament de Medi Ambient el 1991, el primer del sud d’Europa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut