Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

CaixaBank confirma que mantindrà la seu a València: “És el millor lloc”

Goirigolzarri defensa que la capital valenciana és "un lloc extraordinàriament equilibrat"

|

- Publicitat -

En la roda de premsa de presentació dels resultats de l’últim exercici de CaixaBank, la cúpula de l’entitat ha assegurat que mantindran la seu social a València, on van traslladar-la el 2017 arran del Procés independentista. El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, en ser preguntat per un possible trasllat de la seu a Catalunya, ha reiterat que l’entitat té “vocació de permanència” a València i ha assegurat que en l’últim mes no ha mantingut “cap tipus de conversa” relacionada amb aquesta qüestió.

“València és el millor lloc pel nostre negoci”, ha defensat Goirigolzarri aquest divendres des de la mateixa capital del País Valencià. “És un lloc extraordinàriament equilibrat, i ens sembla que cap lloc reuneix les condions que té, estem molt feliços d’estar aquí”, ha agregat. El banquer ha explicat que quan va haver-hi la fusió entre CaixaBank i Bankia el consell d’administració van “reflexionar” sobre l’ubicació del seu domicili social, que el 2017 van traslladar fora de Catalunya, i que enguany, tot i que en l’últim mes aquest tema ha estat en el debat polític, l’entitat no l’ha abordat ni s’ha sentit “pressionada” per la proposta de Junts de sancionar o incentivar el retorn de seus.

Publicitat

Goirigolzarri nega que el sector tingui beneficis rècord

Aquest divendres CaixaBank ha publicat que durant l’any passat va guanyar 4.816 milions d’euros, xifra que suposa un beneficis net atribuït un 53,9% més elevat que el 2022. El conseller delegat de l’entitat catalana ha negat que es tracti de xifres “extraordinàries”. “La rendibilitat no és extraordinària, és raonable. El que és extraordinària és la baixa rendibilitat que hem tingut amb els tipus d’interès baixos”, ha dit Goirigolzarri.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"

De cara a l’any vinent, el directiu ha avançat que preveuen una rendibilitat similar a la d’aquest any, però ha evitat concretar xifres tenint en compte les “incerteses” que hi ha en l’economia.

Critiques cap a l’impost a la banca

Una altra de les qüestions reiterades durant la roda de premsa ha estat la crítica cap a l’impost a la banca. El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha detallat que en l’últim exercici els tributs han suposat una “càrrega molt significativa”, de fins a 2.594 milions d’euros. D’aquests, 373 milions d’euros són de l’impost a la banca corresponent als beneficis del 2022.

Preguntats per les relacions amb el govern espanyol, Goirigolzarri ha indicat que “mai han estat deteriorades” i ha agraït la iniciativa del nou ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, de reunir-se amb els directius dels principals bancs de l’Estat. “Va en la bona direcció, tot el que sigui diàleg i contrastar opinions és positiu, malgrat que no sempre estiguem d’acord en tot”, ha apuntat.

Baixen les hipoteques que es revisen semestralment

En relació amb els tipus d’interès, Gortázar ha assegurat que els clients que revisen semestralment la hipoteca ja han notat com han baixat les seves quotes i ha confiat que les quotes que es revisen anualment començaran a rebaixar-se a partir del maig o juny.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut