Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Budó, sobre l’acord d’ERC per als pressupostos estatals: “Benvingut sigui però vull veure que realment s’executi”

La consellera de la Presidència diu que l’experiència no li fa ser gaire optimista sobre el compliment de les inversions

Avatar
Agències 26/11/2020
Meritxell Budó, consellera de presidència i Pere Aragones, vicepresident del govern

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha celebrat l’increment d’inversions per a Catalunya que preveu l’acord d’ERC amb el Gobierno sobre els pressupostos estatals per al 2021. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, s’ha mostrat escèptica sobre que s’acabi complint i ha recordat que no és la primera vegada que des del govern espanyol es posen aquestes xifres per a Catalunya. “Des del Govern celebrem aquest increment d’inversions però demanem que ho executin. El paper ho aguanta tot però la realitat després és una altra”, ha afegit. L’acord entre PSOE i ERC preveu 2.339 MEUR per a Catalunya per al 2021, 240 MEUR més del que inicialment estava previst.

La consellera ha recordat que fa uns anys el president Mariano Rajoy va prometre 4.000 MEUR i que uns anys després l’actual president, Pedro Sánchez, parlava de 2.200 MEUR. “No és la primera vegada que hi ha aquestes xifres”, ha afegit mostrant el seu escepticisme sobre que realment s’acabi complint aquesta inversió per a Catalunya. “El Govern necessita que els pressupostos de l’Estat i les inversions previstes s’executin”, ha reblat.

Relacionats