Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Budó, sobre la XII legislatura: “Ha estat escapçada pel davant i pel darrera per la repressió de l’Estat”

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que la legislatura que ha acabat ha estat “escapçada pel davant i pel darrera” com a conseqüència de la “repressió” de l’Estat. En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, ha recordat que la legislatura va arrencar amb el 155, va continuar amb el judici i la sentència de l’1-O i ha acabat abans d’hora amb la inhabilitació de Quim Torra “per haver defensat la llibertat d’expressió”. Tot i això, Budó ha celebrat la feina feta i ha explicat que el Govern ha publicat al seu web un document on es repassa el desplegament del pla de l’executiu durant la XII legislatura. Ha comentat que aquest pla s’ha vist afectat per la pandèmia.

El document que s’ha fet públic fa una síntesi de les principals línies d’actuació impulsades pel conjunt de departaments des de l’inici de legislatura. “Una legislatura que ha estat molt marcada per l’impacte de la crisi de la covid-19 en el conjunt de polítiques públiques”, destaquen.

Publicitat

En total s’han impulsat 88 normes amb rang de llei aprovades (13 Projectes de Llei i 75 Decrets llei i s’han aprovat 31 memòries preliminars, com a punt inicial per al desenvolupament d’avantprojectes de llei.

Al document, ja accessible per la ciutadania, es fa un resum d’iniciatives que van des de la mitigació de l’impacte de la pandèmia amb ajuts o polítiques sectorials concretes fins al Pla per a la Reactivació Econòmica i la Protecció Social, passant pels treballs relacionats amb els fons europeus o els acords amb agents econòmics i socials per fixar l’estratègia de futur. “Com a Govern hem fet tot el que estava en les nostres mans i continuarem fent-ho fins al darrer dia”, apunta el text del preàmbul.

Durant la intervenció, Budó ha manifestat el reconeixement del Govern cap els col·lectius professionals més afectats per la pandèmia i ha destacat l'”esforç” i la “dedicació”. També ha posat en valor la feina feta pel món local durant la pandèmia i l’actitud de la ciutadania davant les restriccions. Finalment, ha tingut un record pels familiars de víctimes de la covid-19.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut