Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Budó retreu a Sánchez la “nul·la voluntat de resoldre el conflicte polític” català al no convocar la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha retret al president del govern espanyola, Pedro Sánchez, una “nul·la voluntat de resoldre el conflicte polític” català després d’anunciar la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat per abordar la qüestió i no fer-ho en la taula de diàleg anunciada. “Sobta que digui que convocarà la comissió bilateral”, ha apuntat Budó, tot recordant que quest és un espai que ja funciona per resoldre problemes recurrents. “Altra cosa és que si hi ha un conflicte polític entre Estat i Generalitat, que hi és i s’ha de resoldre políticament, s’ha de fer en el marc de la mesa de negociació on es pugui parlar d’allò i que general el conflicte polític”, ha remarcat.

Publicitat

Segons ha recordat la consellera de la Presidència, la comissió bilateral funciona regularment com un espai que “serveix per solucionar els problemes del dia a dia i no ha deixat de funcionar mai, funciona de forma continuada”, abordant diferències i conflictes sobre normes emeses per totes dues administracions o invasions competencials.

Per contra, ha refermat la voluntat del Govern que el debat, el diàleg i la resolució del conflicte polític, a partir del reconeixement del “dret d’autodeterminació i una llei d’amnistia”, se situï en el marc d’una mesa de negociació específica.

Budó ha fet estes declaracions des d’Ascó, on ha visitat l’Ajuntament i una de les obres finançades pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) al municipi. Es tracta dels treballs d’urbanització del carrer Alta Castell, iniciat el 2001 i paralitzat fins aquest moment. Segons l’alcalde asconenc, Miquel Àngel Ribes, el projecte permetrà millorar la mobilitat dins del nucli antic i també l’evacuació en cas d’accident nuclear.

Et pot interessar  Sánchez obre la porta a reconèixer unilateralment l'estat palestí
Publicitat

Més notícies

Opinió