Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Budó replica les demandes d’ERC i assegura que no contempla eleccions

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha replicat aquest dimarts a ERC que “només” li correspon al president de la Generalitat, Quim Torra, convocar les eleccions a Catalunya, encara que ha reiterat que la prioritat de l’Executiu català és la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa no contempla anticipar els comicis en aquest moment.

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica, després que el dilluns la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, demanés a JxCat “consensuar” la data de les eleccions catalanes per evitar que sigui el Tribunal Suprem (TS) qui precipiti el calendari dels comicis amb la inhabilitació de Torra.

Publicitat

Budó ha defensat que, “quan sigui el moment”, Torra convocarà les eleccions, però ha insistit que ara el Govern està únicament centrat a resoldre la crisi del coronavirus.

“Estem enmig d’una pandèmia, que encara no ha acabat, i per tant des del Govern de Catalunya ens hem de concentrar i estem concentrats en la lluita contra aquesta crisi. En aquests moments no contemplem un escenari electoral”, ha afirmat.

Sobre la petició d’ERC de començar a parlar entre els socis de govern per fixar el calendari electoral, la portaveu del Govern ha sostingut que entén que aquesta petició “es refereix a l’àmbit dels partits”, de manera que l’Executiu no té per què opinar.

Et pot interessar  La proposta de finançament singular del Govern per a Catalunya: recaptar el 100% dels impostos per tenir “la clau de la caixa” d’uns 52.000 milions anuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut