Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Budó remarca la importància de fer un front comú Junts-ERC per als PGE

|

- Publicitat -

L’exconsellera de la Presidència i ex portaveu del Govern Meritxell Budó ha dit a ERC que la xifra de diputats que té cadascú al Congreso “no és una excusa” per no fer front comú de cara a les negociacions dels pressupostos estatals. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, ha defensat que “anar a la una” dona una “força política diferent” que els diferents grups negociïn per separat. “És igual que siguin 13 diputats i nosaltres 4, o al revés. El front comú és la suma”, ha reblat. Preguntada per si vol tornar a primera línia de la política, Budó no hi ha tancat la porta: “Estic sempre a disposició del partit pel que consideri oportú”.

Pel que fa a la taula de diàleg, la secretària d’atenció sanitària i participació ha dit que Junts no hi és perquè no se li han acceptat els interlocutors i ha defensat que el seu partit, en la proposta de noms, va posar “tot el ferro polític per anar a negociar”. Sobre aquesta qüestió, ha defensat que l’acord per escrit de govern amb ERC diu que els membres es consensuaran al Govern però no que hagin de ser membres del consell executiu. “Les persones que ha nomenat Junts són les millors que podria nomenar”, ha insistit per després mantenir que no hi ha intenció de canviar la proposta.

Publicitat

En relació a la gestió de la pandèmia quan era consellera de la Presidència, ha admès que en alguns moments hi va haver “velocitats diferents” al Govern a l’hora de prendre decisions però ha subratllat que sempre es van prendre de manera “col·legiada”.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost
Publicitat

Opinió

Minut a Minut