Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Budó reivindica un “mecanisme de mediació” amb l’Estat per a “qualsevol negociació en la resolució del conflicte”

L'exconsellera "celebra" que Junts busqui un pacte amb el PSOE "acabi com acabi"

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i exconsellera de la Presidència, Meritxell Budó, considera que qualsevol negociació que hi pugui haver en l’àmbit de la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat, requereix d’un “mecanisme de mediació” perquè no es pot confiar ni amb el PSOE ni el PP. En una entrevista a l’ACN, Budó recorda que en el seu moment, el president Torra i ella mateixa havien reiterat la necessitat d’aquest mecanisme “imprescindible i necessari” per poder abordar la resolució política. Budó també ha celebrat que Junts hagi decidit “asseure’s” per parlar i negociar amb el PSOE per abordar la investidura i ho qualifica de “tret diferencial i important” acabi com acabi.

Budó es mostra convençuda que en un conflicte polític com el que encara hi ha entre Catalunya i Espanya cal abordar la negociació a través d’un “mecanisme de mediació”. En aquest sentit, insisteix que des de Junts no creuen que es pugui confiar en cap del dos partits grans de l’Estat i per això cal aquest mecanisme que ja van reclamar a la taula de diàleg amb el president Quim Torra.

Publicitat

Meritxell Budó també ha parlat sobre les relacions entre partits i entitats independentistes en un moment en que ERC i Junts estan negociant la investidura de Pedro Sánchez a Madrid. Considera que si es vol avançar cap a l’autodeterminació i ser “lleials a l’1-O”, cal que els partits independentistes i les entitats s’entenguin d’na manera o altra i treballar per una “unitat d’acció”. En aquest sentit, aposta per reconstruir els “ponts de diàleg i les confiances” i avisa que això no ho farà només el govern de president Pere Aragonès amb 33 diputats al Parlament. Per això, demana generositat per poder abordar aquest futur si realment “ens creiem que volem fer això perquè no ho pot fer cap actor polític de per si”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut