Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Budó ho té clar: la querella contra una part de la mesa del Parlament i el recurs al tercer grau “són un avís a navegants”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern en funcions , Meritxell Budó, ha advertit que la querella de la Fiscalia contra part de la Mesa del Parlament, i el recurs del propi ministeri públic al Suprem contra el tercer grau dels presos i preses són un “avís a navegants”. “Res és casual”, ha alertat durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Budó ha constatat que les decisions de la Fiscalia arriben en un “moment clau” per l’inici de la legislatura, i que tampoc no és “casualitat” que el recurs contra el tercer grau arribi el dia abans de l’inici del judici als síndics de l’1-O. La consellera ha deixat en mans del proper Govern les condicions per tornar a reunir la taula de diàleg amb l’Estat.

Budó ha afegit que el recurs de la Fiscalia al Suprem contra el tercer grau dels presos de Lledoners és “una mostra més de la revenja de l’Estat” contra els consellers que van fer possible l’1-O. A més, ha afegit que Espanya també “castiga” els síndics del referèndum, el dia abans de l’inici del seu judici, al TSJC.

Publicitat

Preguntada per si creu que aquestes actuacions del ministeri púbic poden dificultar el diàleg amb Madrid, Budó ha manifestat que el govern espanyol parla de diàleg alhora que “exerceix la repressió”. A més, ha recordat la frase del president espanyol, Pedro Sánchez, que va subratllar que la Fiscalia “depèn” de la Moncloa.

La consellera de la Presidència en funcions ha deixat en mans del proper Govern “si cal o no reprendre” la taula de diàleg amb l’Estat per resoldre el conflicte polític. Budó s’ha limitat a asseverar que la voluntat de la Generalitat ha estat resoldre “sempre” la situació des del diàleg i la política.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut