Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Budó defensa la cooperació del Govern amb el món local i culpa l’Estat de la falta de finançament

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó , ha defensat la cooperació i coordinació del Govern amb el món local i ha assenyalat l’Estat com a culpable de la manca de finançament. En dues interpel·lacions del ple del Parlament, Budó no ha concretat la xifra de diners que es destinaran a un pla de xoc per als ens locals i s’ha limitat dir que “s’està acabant de quantificar”. Segons Budó, cal finançament i liquiditat i ha criticat l’Estat per la manca de recursos. Segons la consellera, la pandèmia ha demostrat que Catalunya és “inviable” si continua sent una autonomia. Per això ha argumentat que “el millor que es pot fer” per al món local és “aconseguir la independència”: “Només així podrem donar resposta real als ciutadans”, ha afegit.

La consellera de Presidència ha carregat contra el govern espanyol per la seva actuació durant la pandèmia i ha tornat a retreure que intentés “quedar-se amb els romanents dels ajuntaments”. En aquest sentit, ha lamentat que Catalunya no disposi dels recursos per ajudar a “un finançament just i correcte dels ens locals”.

Publicitat

Per la seva banda, la diputada del PSC-Units Marta Moreta ha reclamat a la consellera concreció sobre el pla de xoc per als ajuntaments i ha ironitzat que el Govern és capaç d’enviar nano satèl·lits a l’espai però, en canvi, no ho és per fer un pla econòmic per al món local per fer front a la pandèmia. “Aquesta cogovernança no es veu per enlloc. Cal intensificar la cooperació amb els ens locals i liquidar durant el 2021 els deutes que el Govern manté amb els ajuntaments”, ha reclamat.

Et pot interessar  La tretzena edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker a Girona recapta més de 341.000 euros
Publicitat

Opinió

Minut a Minut