Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Budó avança que avui el Procicat debatrà si calen mesures “més dràstiques” a Lleida

La consellera de la Presidència diu que l’obligatorietat de la mascareta podria ser vigent a partir d’avui mateix

Agències 08/07/2020
La consellera Meritxell Budó, en roda de premsa a Palau per la presentació de l'informe que visibilitza la gravetat de les ciberviolències masclistes, el 2 de juliol de 2020 (Horitzontal)

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avançat que la reunió del Procicat d’aquest dimecres debatrà si calen mesures “més dràstiques” a Lleida després que dissabte es decidís el confinament perimetral del Segrià. En una entrevista a la “Cadena Ser’, Budó també ha dit que és “molt probable” que en aquesta mateixa reunió s’aprovi l’obligatorietat de portar mascareta a Catalunya encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. I no descarta que avui mateix es publiqui aquesta nova norma al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), per tant, podria ser vigent a partir d’avui mateix i comportar sancions en cas d’incompliment.

Budó ha explicat que en la reunió del Procicat s’avaluaran “diferents escenaris” i que el Govern està obert a prendre “les mesures que siguin necessàries”. “Anem a avaluar i estudiar com evoluciona el brot a Lleida per decidir si calen mesures més dràstiques”, ha afegit.

Preguntada per si la Generalitat està tenint problemes per gestionar les competències després de la fi de l’estat d’alarma, la portaveu del Govern ho ha negat i ha defensat que la Generalitat porta gestionant la sanitat des de fa més de 37 anys. Budó ho ha contraposat amb el fet que quan es van retirar les competències a Catalunya, es van entregar a un ministeri sense competències.

Pel que fa al sistema de rastrejos dels casos positius ha explicat que encara ho està fent l’empresa filial de Ferrovial tot i que la voluntat del Govern es rescindir el contracte. A més, ha explicat que l’executiu català s’està plantejant si als professionals que estan al ‘call center’ fent identificacions, se’ls pot delegar també un rastreig presencial.