Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Buch es treu el mort de sobre: Interior recorda que és el Gobierno qui té competència sobre manifestacions

Subratlla que el departament va fer una proposta per exercir aquest dret fonamental i encara no ha rebut resposta

Agències 20/05/2020
Primer pla del conseller d'Interior, Miquel Buch, oferint una roda de premsa el 12 de març de 2020 (Horitzontal)

El Departament d’Interior ha recordat que és el Gobierno qui té la competència sobre manifestacions i no les està permetent, prohibint-les totes. Fonts de la conselleria liderada per Miquel Buch han apuntat a l’ACN que les manifestacions no són responsabilitat del departament en aquest moment, sinó que són competència de l’Estat per decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com a conseqüència de l’estat d’alarma. Les mateixes fonts subratllen que no s’ha rebut resposta a la proposta del Departament d’Interior per poder exercir aquest dret fonamental, també en la present situació de pandèmia.

Els Mossos van impedir dimarts a la tarda diverses manifestacions convocades per la CUP a Barcelona. La diputada Maria Sirvent va criticar el Departament no les autoritzés i Carles Riera ha demanat explicacions al conseller d’Interior.

Al barri de Gràcia, els agents van detenir una noia que, segons la policia, s’havia negat a identificar-se i s’havia resistit activament amb algun cop i fins i tot una escopinada.