Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Buch demanarà explicacions per carta a Marlaska pels seguiments de la Policia Nacional a Torra el 10-N

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, demanarà explicacions per carta al ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, sobre els seguiments al president de la Generalitat, Quim Torra, per part de la Policia Nacional durant el 10-N. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que d’aquesta manera l’executiu català reclamarà una justificació política al govern espanyol davant la “gravetat dels fets”. Budó ha indicat que el seguiment policial va quedar evidenciat al centre de coordinació policial CECOR. A més d’enviar la missiva, el Govern no preveu d’altres mesures i han indicat que no els consta que s’hagin produït més seguiments que el denunciat ni tampoc a altres membres del Govern.

Pel que fa a la demanda d’impulsar una mesa de negociació entre el govern català i l’espanyol, Budó ha fet una crida al diàleg “per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya ” amb un diàleg “sincer” i “de tu a tu”. Així, la portaveu ha insistit que a la reunió hi hauria d’assistir tant el president de la Generalitat com el president del govern espanyol.

Publicitat

De les declaracions del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que va obrir la porta a l’absència de Torra a la trobada, Budó ha apuntat que el republicà es referia en el cas que Sánchez no hi assistís.

Pel que fa a la taula de diàleg entre partits catalans que el Govern va anunciar que celebraria aquest desembre, Budó ha explicat que encara no hi ha una data acordada. Ha apuntat que s’està convocant els partits que formen part de l’arc parlamentari. Ha dit que treballen amb l’escenari que la trobada sigui la primera quinzena de desembre.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut