Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Buch, contra les cordes per les càrregues dels Mossos en la manifestació antifeixista

La mobilització ha començat a fer ressò d'una voluntat: la dimissió del conseller d'Interior Miquel Buch per les càrregues que han deixat 24 ferits i sis detinguts

|

- Publicitat -

Les contradiccions del govern al demanar mobilització pacífica però al mateix temps enviar els Mossos perquè carreguin indistintament contra els republicans estan tensant la corda fluixa de Buch i, de retruc, la del govern.

Després de les càrregues policials d’aquest matí als carrers de Barcelona quan independentistes intentaven frenar i impedir la manifestació de Jusapol, policies nacionalistes que han pretès condecorar la violència de l’1-O, la mobilització ha començat a fer ressò d’una voluntat: la dimissió del conseller d’Interior Miquel Buch. Els manifestants ho cridaven i la xarxa n’ha seguit plena amb indignació per part del sobiranisme.

Publicitat

24 ferits i sis detinguts

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals

La repressió de la policia catalana ha deixat algun cap obert, punts de sutura i porrades a les cuixes -que tot i banyades amb color, couen-. Però també s’han viscut situacions desagradables que han acabat amb detencions, com la d’una militant d’Arran, bocaterrosa, al costat de plaça de Catalunya. El balanç ha estat de 24 ferits i sis detinguts, tots ells republicans. La CUP i Arran, taxatius, han demanat que deixi el càrrec. “Les mateixes persones que l’1-O van defensar les escoles i que avui es mobilitzaven contra el feixisme, han sigut víctimes de la mateixa violència policial per part dels Mossos”, etzibava el diputat Carles Riera. El cupaire afegia, convincent, que “al feixisme se’l combat”. Mentrestant, el CDR incrèdul “han massacrat els nostres”.

La llista d’errors

I és que si diem que Buch està a la corda fluixa no és només per les porres repartides d’avui. Permetre que la provocació campi pel centre de Barcelona ferint les sensibilitats del republicanisme a només dos dies de l’aniversari del referèndum fa posar en el punt de mira a tota la institució del Govern català. Alguns advertien que la marxa de Jusapol es podria haver desviat fins a Montjuïc -per exemple-. Això, sumat al desallotjament de l’Acampada per la Llibertat de la plaça de Sant Jaume, també contradictòria. Tots aquests errors han quedat apuntats a la llista de retrets que es podrien exposar en la propera crida a la mobilització pacífica i no violenta que faci el govern de la Generalitat ara que arriba la tardor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut