Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Buch carrega contra les accions dels antifeixistes del 29-S

"El feixisme se'l combat amb més democràcia i no saltant-te cordons policials", ha dit el conseller d'Interior

|

- Publicitat -
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha retret aquest dimecres a PPC i a Cs que li vulguin “donar lliços” sobre respecte als Mossos d’Esquadra. En la sessió de control al Govern, el diputat del PPC Xavier García Albiol ha retret al Govern la “voluntat d’utilitzar els Mossos com a policia política” i li ha exigit “màxim respecte” al cos. “Que vostè em vulgui donar lliços té molts nassos. Nosaltres tenim una policia democràtica que no utilitzarem [políticament]”, li ha replicat el titular d’Interior. En la mateixa línia ha replicat Buch al diputat de Cs Matías Alsonso: “Aprenguin vostès a obeir i respectar la Policia de Catalunya, que és una policia democràtica, i quan acabin de respectar-la i obeir-la, aleshores vinguin a fer segons quins discursos aquí”.
Buch ha criticat Albiol per retreure-li que el Govern vulgui utilitzar els Mossos amb finalitats polítiques: “Nosaltres no juguem a això i per això els Mossos són respectats en aquest país. Els catalans volem una policia democràtica i rebutgem actituds demostrades en el govern del PP a l’estat espanyol utilitzant els cossos i forces de seguretat pel benefici propi polític”. “Té molts nassos que em digui això vostè i molt grossos”, ha etzibat el conseller d’Interior.

Cs també havia demanat a Buch si estava “disposat a respectar els Mossos i tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya” i el conseller li ha respost que “qui ha utilitzat d’alguna manera els Mossos són vostès”. Per al titular d’Interior, mentre Cs entona discursos de respecte als Mossos, “després tenen una sèrie de hooligans al carrer que no paren de cridar que la Policia de Catalunya és una policia política, quan és el contrari”. Buch ha carregat contra la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, quan a l’agost, en plena polèmica pels llaços grocs, va defensar no acceptar l’autoritat dels Mossos “com a policia política”, després d’un tuit del portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Joan Carles Girauta, en aquesta línia. “Aprenguin vostès a obeir i respectar la Policia de Catalunya”, ha resolt.

Suport a Torra per la declaració sobre els CDR

Publicitat

En la sessió de control al Govern, el conseller d’Interior també ha donat suport al president de la Generalitat, Quim Torra, per les declaracions als CDR dient-los que feien “bé d’apretar” l’1 d’octubre, una jornada que va acabar amb incidents a les portes del Parlament: “Més enllà de l’espectacle mediàtic que alguns pretenen, sap què va dir el president i que en cap cas es referia a una altra cosa que vetllessin pel compliment dels compromisos electorals que tenim. Igual que els demano a vostès com a oposició que m’apretin per fer millor la feina”.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà

“El feixisme se’l combat amb més democràcia i no saltant-te cordons policials”

El diputat del PSC Carles Castillo i el de Catalunya en Comú Podem Joan Josep Nuet també han retret a Buch una gestió “polèmica” i li han retret la “manca de planificació” en operacions dels Mossos, amb especial referència als dispositius del 29 de setembre, amb dues manifestacions de signe contrari al centre de Barcelona, i de l’1 d’octubre. Buch ha respost que ja va anunciar que compareixeria al Parlament per informar sobre les actuacions policials d’aquells dies i que faria “autocrítica”.

Amb referència al 29 de setembre, Nuet li ha preguntat per què es va permetre la manifestació de Jusapol, “orgullosament satisfeta dels cops de porra” i una “provocació en tota regla”, segons el diputat. Buch ha respost que el dret de manifestació és inalienable i que s’ha de respectar i ha conclòs: “El feixisme se’l combat amb més democràcia i no saltant-te cordons policials per anar a buscar un conflicte”.

“La situació dels recursos dels Mossos no està a l’altura de la seva professionalitat”

Quan els diputats li han demanat per la situació del cos i li han recordat la manifestació del passat dissabte d’agents dels Mossos, Buch ha defensat que s’han reunit dues vegades amb el Consell de la Policia per escoltar les seves reclamacions i donar-hi resposta i que han demanat més promocions. El conseller ha reconegut que “la situació de les eines i els recursos de què han de disposar els Mossos no està a l’altura de la seva professionalitat i estem treballant a correcuita per reposar-la”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut