Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Buch: “Ahir no va haver-hi càrregues policials. El que es va fer va ser aguantar els cordons”

El conseller d'Interior assegura que no li ha passat pel cap dimitir

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior Miquel Buch ha subratllat que en la manifestació d’aquest dissabte “no hi va haver càrregues policials”, Buch ha afirmat que el que es va fer va ser “aguantar els cordons” perquè les dues marxes -la de Jusapol i la dels republicans- no es trobessin perquè, ha afegit, hagués pogut “amb una altra índole”. És per això que al conseller, d’acord amb les paraules del president Quim Torra, diu que no li ha passat pel cap dimitir.

En una entrevista a Via Lliure de Rac1, Buch ha reconegut que “tots hem de fer autocrítica” perquè “no ens podem permetre”, ha dit, veure “gent amb estelades pegant a d’altres”. Però sobre els cops de porra per sobre de la cintura, Buch ha admès que “és una pràctica que per protocol no s’ha de fer servir”. I, ha afirmat que s’haurà de buscar “quins són els agents que no van actuar reglamentàriament”.

Publicitat

El conseller ha explicat que l’actuació dels mossos d’ahir. Ho estructura en dues etapes. Una al matí, davant de les tres situacions: la manifestació de Jusapol, la concentració de gent a Pl. Sant Jaume i les persones que volien accedir a la manifestació de Jusapol. Respecte a aquesta part, Buch ha assegurat que es van mantenir els cordons de seguretat. En la segona etapa, a plaça de Catalunya, el conseller ha admès que “es van buscar enfrontaments violents i es va complicar”.

Buch i la CUP

Miquel Buch ha demanat a la CUP que s’aclareixi “si opta per la via de la violència”. Perquè, el conseller repeteix, no presentarà la dimissió, però el que sí li ha passat pel cap, diu, és que Carles Riera o la CUP “expliqui si han canviat l’estratègia. Si avalen la violència i el trencament de cordons policials”.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"

El conseller diu que “s’ha de garantir la llibertat de tothom d’expressar-se” tot i que si fos per ell, “segons qui no es manifestaria”. Però ha reiterat que “a Catalunya no hi ha cap llegi específica i espanyola, avui per avui, els permetia manifestar-se”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut