Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Brussel·les s’anticipa i es prepara per a una possible arribada de refugiats si hi ha guerra a Ucraïna

|

- Publicitat -

Brussel·les s’està preparant per a una possible arribada de refugiats si Rússia envaeix Ucraïna. Així ho ha confirmat aquest dilluns la portaveu de la Comissió Europea Dana Spinant, que no ha volgut donar detalls sobre aquests preparatius. Spinant també ha avançat que tenen present les possibles necessitats “humanitàries” dels ucraïnesos en un context bèl·lic. “Estarem preparats per a qualsevol cosa que passi”, ha dit. Segons una recent enquesta del Centre Europeu per a les Relacions Internacionals (ECFR, per les seves sigles en anglès) un 77% dels ciutadans a Polònia i un 50% a Romania temen que arribin refugiats ucraïnesos al seu país si esclata la guerra.

Polònia i Romania són els dos estats de la UE que més quilòmetres de frontera comparteixen amb Ucraïna, que també té frontera amb Hongria i Eslovàquia.

Publicitat

De moment, Brussel·les no tancarà la seva delegació a Kíev, si bé està revisant els consells de viatge per als ciutadans de la Unió Europea “per tenir en compte les circumstàncies de seguretat”. Amb tot, diversos estats membre de la UE, entre ells l’espanyol, ja han recomanat als seus ciutadans que abandonin Ucraïna pel risc d’una invasió russa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut