Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Brussel·les només vol deixar entrar a la UE als vacunats, recuperats i viatgers “essencials”

|

- Publicitat -

Brussel·les només vol deixar entrar a la Unió Europea als vacunats contra la covid-19, als recuperats i als viatgers “essencials”. La Comissió Europea ha proposat aquest dijous una modificació de les recomanacions de viatge per acabar amb l’actual llista blanca de països des d’on es pot entrar a la UE.

L’executiu europeu creu que la vacunació arreu del món avançarà en els pròxims mesos i aposta per basar les restriccions d’accés al territori de la UE en “l’estatus del viatger” a partir del març. Segons dades del portal ‘Our World in Data’, només el 42% de la població mundial té la pauta completa de vacunació i menys del 6% dels ciutadans als països més pobres han rebut les dues dosis.

Publicitat

D’altra banda, la CE demana als 27 que reobrin fronteres a partir del 10 de gener a tots aquells que estiguin immunitzats amb vacunes aprovades per l’Organització Mundial de la Salut. Tot i això, els estats podran demanar una PCR addicional si la vacuna no ha estat validada per l’Agència Europea de Medicaments.

Et pot interessar  La UE condemna les “restriccions” d’Israel a l’ajut humanitari i veu “injustificables” els trets contra civils de dijous
Publicitat

Opinió

Minut a Minut