Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Brussel·les està “buscant solucions” sobre la mediació per al CGPJ arran de l’avenç de Reynders en la candidatura al CoE

La Comissió Europea diu que està "compromesa" amb el procés, però no ha decidit encara "els pròxims passos"

|

- Publicitat -

La Comissió Europea està “buscant solucions” sobre la mediació que exerceix entre el PSOE i el PP per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), després que el comissari de Justícia, Didier Reynders, hagi avançat en la seva candidatura per ser secretari general del Consell d’Europa. El comitè de ministres de l’organisme va acordar dilluns mantenir el nom de Reynders en la cursa per la secretaria general i el comissari ha demanat una excedència sense sou per centrar-se en la campanya, una petició que ara està sent analitzada per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. L’avenç de Reynders en el procés deixa la mediació -a la qual inicialment Brussel·les havia donat un termini de dos mesos- en l’aire.

Segons ha apuntat el portaveu de Justícia de l’executiu comunitari, Christian Wigand, estan “buscant solucions sobre el diàleg”, sense concretar si s’allargarà la mediació malgrat l’absència de Reynders o si passarà a ser responsabilitat d’un altre comissari.

Publicitat

Wigand ha apuntat que Brussel·les segueix “compromesa” amb la mediació i que ara per ara no s’ha pres cap decisió al respecte. “No tenim cap comentari a fer sobre els possibles passos”, ha subratllat.

Estava previst que aquest dimecres se celebrés a Madrid una nova reunió entre el PSOE i el PP amb la mediació de Brussel·les per desbloquejar la renovació del CGPJ, però s’ha ajornat en considerar que les parts necessitaven més temps.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut