Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Boye exigeix que es publiquin els noms dels jutges implicats en la polèmica dels xats

Recull de reaccions del republicanisme per la polèmica dels xats dels jutges espanyols

|

- Publicitat -

El magistrat Gonzalo Boye ha fet una crida via xarxes socials per conèixer el nom dels jutges implicats en el xat on es mostren insults cap als republicans. L’advocat del president legítim Carles Puigdemont ha assegurat que és necessari que el CGPJ identifiqui els jutges perquè “el seu anonimat pot afectar al drets del jutge imparcial”.

Però Gonzalo Boye no ha estat l’únic que ha reaccionat a la polèmica dels xats on es titllaven els independentistes de “fills de puta, nazis i violadors”.

Publicitat

El govern, transigent

Després de les contundents paraules del president de la Generalitat Quim Torra, el seu vicepresident Pere Aragonès, assegura que els correus dels jutges demostren que quan s’ataca Espanya “s’hi val tot” i demana al CGPJ una “investigació interna”.

En la mateixa línia han estat les reaccions del consellers d’Acció Exterior, Ernest Maragall, qui ha afirmat que el xat dels jutges mostra un “sistema judicial impregnat d’ideologia reaccionària”. Maragall lameta que la cúpula judicial actuiï “des d’una determinada ideologia” i forgi la realitat “fins a límits insospitats”.

El grup parlamentari JuntsxCat també hi ha reaccionat. El partit ha exigit explicacions al govern espanyol i apunta que els correus de jutges poden ser un delicte de prevaricació. El portaveu del partit, Eduard Pujol, avisa el poder judicial que el seu silenci el fa “còmplice de la vergonya”.

En aquest sentit, la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha demanat la celebració d’una cimera de partits per la polèmica i ha dit que “no hi ha seguretat jurídica” per als processats i parla de “crisi d’Estat”. Immediatament, el PP ha reaccionat a la volunat de Nogueras. Els populars diuen que aquesta cimera “és un intent de mantenir la matraca independentista”. Maillo creu que commemorar el 20-S és una “absoluta vergonya”.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

El portaveu d’ERC al Congrés diu que no li sorprenen els missatges del xat perquè “Espanya no hi ha separació de poders”, Joan Tardà subratlla que demostra la “tesi” que l’Estat “és una democràcia de low cost”.

Els comuns: “fets extramadaments greus i preocupants”

En Comú Podem demana al CGPJ que obri una investigació i depuri responsabilitats, consideren que són “extramadament greus i preocupants” i que “denoten la politització de la justícia”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut