Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Boye veu una “presa de pèl” la causa al Tribunal de Cuentas

L’advocat de Puigdemont afirma que es produeix “indefensió” i l’exconseller Francesc Homs considera que la situació és “escandalosa”

Avatar
Agències 29/06/2021
Pla mitjà de l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, abans d'atendre els mitjans a l'entrada del Tribunal de Comptes, el 29 de juny de 2021 (horitzontal)

L’advocat del president de la Generalitat exiliat, Gonzalo Boye, ha denunciat que el procediment al Tribunal de Cuentas per l’acció exterior de la Generalitat és una “presa de pèl” i ha criticat haver conegut els imports de les fiances per la premsa. En una atenció als mitjans aquest dimarts abans d’entrar a la compareixença, Boye ha afirmat que es produeix “indefensió”. L’advocat ha dit que l’informe de l’organisme té “manca de solvència tècnica” i ha argumentat que el Tribunal de Comptes està “assumint competències que no té, com és la derogació implícita de l’Estatut de Catalunya per la via de coartar l’acció exterior, contemplada a l’Estatut”.

L’exconseller Francesc Homs, també abans que se li notifiqués l’acta de liquidació, ha criticat haver-la conegut pels mitjans de comunicació. Homs ho ha considerat “escandalós” i ha dit que “Il·lustra la categoria d’aquest denominat tribunal”, que els ha “negat sistemàticament” poder conèixer-la amb més temps per poder “preparar a consciència” les al·legacions que podran fer aquest dimarts.