Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Boye retreu el “mal criteri jurídic” de l’article del Parlament que preveu la suspensió dels drets de Borràs

|

- Publicitat -

Gonzalo Boye, advocat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha qüestionat l’article 25.4 del reglament del Parlament que preveu la suspensió dels “drets i deures parlamentaris de manera immediata” en els casos en què “l’acusació sigui per delictes vinculats a la corrupció”. L’endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi obert judici oral a Borràs per suposats contractes irregulars quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), el seu lletrat ha afirmat a ‘El món a RAC1’ que aquest article es va fer amb “mal criteri jurídic”, però ha dit que la suspensió de Borràs és “una decisió política”. “En això no entro”, ha remarcat.

L’advocat de Borràs ha insistit que la fiscalia “no parla” de malversació ni li reclama “responsabilitat civil”. A Borràs se l’acusa de delictes de prevaricació i falsedat documental per presumptament haver fraccionat contractes en benefici d’un amic seu informàtic, Isaías H, que en total haurien ascendit a 335.700 euros amb IVA inclòs.

Publicitat

Segons Boye, aquests dos delictes no són corrupció: “Això no està contemplat en cap manual internacional”. El lletrat espera que el judici a Borràs sigui “just”, però s’ha mostrat escèptic perquè considera que “quan es tracta de polítics independentistes” no sempre ho són.

Et pot interessar  Boye afirma que amb l'actual llei d'amnistia, Puigdemont té "guanyada" la "batalla" a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut