Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Boye reitera la desesperació per intentar contactar tres dies més tard amb el periodista detingut a Polònia

L’advocat de Puigdemont denuncia la hipocresia de la UE que pretén “donar lliçons de democràcia”: “Així no es poden donar lliçons a ningú

Àlex Huguet 02/03/2022
L’advocat Gonzalo Boye en declaracions als mitjans després de la vista a Luxemburg pel recurs dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín contra la negativa inicial del Parlament Europeu a admetre’ls com a membres de la cambra, el 21 de gener de 2022

Pablo González va ser detingut fa tres dies a Polònia mentre explicava els efectes de la guerra entre Rússia d’Ucraïna. L’excusa de les autoritats poloneses és que “va actuar contra els interessos de l’estat”.

El periodista també és client i defensat de l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, que ha denunciat que González ja fa dies que va ser detingut, i que en aquests moments segueix “incomunicat i en un estat membre de la Unió Europea”, que al seu torn va donant lliçons de democràcia condemnant l’atac de Rússia a Ucraïna. El mateix Boye ha evidenciat aquesta hipocresia d’Europa dient que “així no es pot defensar la democràcia ni es poden donar lliçons a ningú”.

El diari basc NAIZ ha fet un seguiment detallat del cas de González, del qual se n’extreu que en aquests moments es trobaria a la ciutat de Rezszów, prop de la frontera amb Ucraïna. A més, el diari Público també va informar que els familiars del periodista al País Basc van rebre la visita d’agents del CNI abans de la seva detenció a Polònia, un fet que als seus familiars els sembla “surrealista”, ja que González tan sols ha exercit la seva funció de periodista.