Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Boye posa en dubte que sigui la Justícia qui persegueix Jair Dominguez

L’advocat de Puigdemont ha donat a entendre que la justícia espanyola podria tenir en compte les idees polítiques que es defensen a l’hora de jutjar

Redacció 10/11/2021
L'advocat Gonzalo Boye en declaracions a l'ACN en una imatge d'arxiu.

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha donat a entendre que podria haver-hi un tracte desigual en la justícia espanyola.

Boye, amb una piulada, ha comentat la notícia que l’humorista Jair Dominguez serà investigat per l’Audiència de Barcelona arran de les seves declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual va afirmar que Vox “s’ha de combatre amb un cop de puny”.

L’advocat, sense disculpar les declaracions de Dominguez, ha qüestionat que l’Estat actuï de manera igualitària en els processos judicials.

És a dir, posa de manifest que es vigila les declaracions de l’humorista, però en canvi no té la mateixa rigidesa amb els ultradretans que en nombroses ocasions han defensat punts de vista nostàlgics i autoritaris històricament aconseguits amb la imposició violenta d’una dictadura. Per tant, que també expressen violència, i que ho fan des d’un partit polític.

A més, Vox ha proposat nombrosos mecanismes discriminatoris que si s’aprovessin passarien a ser violència sistèmica de l’Estat i que no reben cap recurs de la justícia.

Per tant, planteja que podria haver-hi diferents vares de mesurar en funció de les idees polítiques que es persegueixin. Malauradament, aquestes afirmacions a l’estat espanyol no són una novetat i posen més en dubte la igualtat davant la llei de tots els ciutadans a Espanya.