Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Boye i Puigdemont desmenteixen la bruta manipulació d’El Confidencial: “La caverna en campanya”

El digital acusa el president exiliat de promoure propaganda política a les xarxes socials pagant publicitat independentista i comparant-lo amb l’estratègia de Donald Trump

Àlex Huguet
Àlex Huguet 12/02/2021
Carles Puigdemont i el seu advocat Gonzalo Boye a la sortida de la fiscalia de Brussel·les, el 18 d'octubre del 2019.

La guerra electoral també es viu als mitjans de comunicació, i és en aquests períodes quan les clavegueres de l’estat es fan notar més, atacant sense miraments l’independentisme, i en concret, al president exiliat Carles Puigdemont. En un article, El Confidencial destapa que l’eurodiputat ha pagat empreses per fer propaganda política a les xarxes socials instant a votar opcions independentistes el pròxim 14-F. Fins i tot, comparen aquesta estratègia amb la de Donald Trump durant els primers comicis, i asseguren que el rastre que deixen aquestes propagandes “apunten a empreses de l’àmbit més proper a Puigdemont, que opera des d’Estònia”.

Res més lluny de la realitat, el president i el seu advocat, Gonzalo Boye, han desmentit aquestes acusacions i han denunciat la manipulació d’El Confidencial. Boye assegura que la informació és falsa i que no està contrastada, amb l’únic objectiu d'”afectar el procés electoral en curs”. D’altra banda, Puigdemont diu que es tracta de “la caverna en campanya”, i creu que “s’ajuden entre ells, fent estranys companys de viatge”. “No se’n sortiran. Guanyarem i la Laura Borràs serà la primera dona presidenta de la història de Catalunya”, ha assegurat el president a l’exili en una piulada.