Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Boye evidencia, de nou, la descarada persecució de la Fiscalia espanyola a Puigdemont

|

- Publicitat -

L’advocat Gonzalo Boye ha tornat a deixar en evidència els descarats intents i manipulacions del Ministeri Fiscal espanyol per extradir Puigdemont. Després que els fiscals de la Sala del Tribunal Suprem hagin rebut llum verda per part del fiscal general de l’estat per a recórrer la interlocutòria de Llarena i demanar que processi Puigdemont, Comín i Ponsatí per un delicte de desordres públics agreujats, Boye ha recordat la sentència de la justícia alemanya a Puigdemont, la qual fa palès les enormes diferències entre la democràcia alemanya i la suposada democràcia espanyola.

La sentència alemanya deixava molt clar que, segons el dret alemany, Puigdemont no podia ser imputat ni per un delicte d’alta traïció, l’equivalent al delicte de rebel·lió espanyol, ni per un de pertorbació de l’ordre públic, que ara seria el delicte de desordres públics agreujats que els fiscals han demanat incorporar en la interlocutòria de Llarena. Segons el text, no hi havia prou indicis que culpabilitzessin Puigdemont dels fets ocorreguts en el marc del referèndum de l’1-O, ni del fet que Espanya no pogués resistir la pressió popular durant el referèndum. I tot i que en el seu moment Puigdemont va admetre que el seu discurs polític podia haver incitat alguns dels successos “violents” ocorreguts, la sentència alemanya avisava que no podien condemnar-lo per aquesta suposada incitació, perquè hi havia el risc de “criminalitzar prematurament el discurs públic… que està emparat com a dret fonamental“, tal com cita Boye en el seu perfil de Twitter.

Publicitat

Amb tot, Boye ha volgut subratllar que, en el seu moment, ja es va rebutjar condemnar Puigdemont per un delicte de pertorbació de l’ordre públic, un fet que la justícia espanyola avui en dia encara no ha entès i s’entesta a tirar endavant sigui com sigui.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach
Publicitat

Opinió

Minut a Minut