Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Boye defensa l’exili de Puigdemont: “L’acusaven de covard i ara resulta que l’exili és la solució”

L'advocat celebra que la llei d'amnistia "ara" és sòlida i cobreix tothom: "Abans no, per això Junts va votar-hi en contra"

|

- Publicitat -

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, s’ha mostrat contundent contra aquells que van criticar l’exili de Puigdemont, especialment després que l’advocat general del TJUE afirmés que l’Eurocambra no hauria d’haver retirat els escons de Puigdemont i Comín. En una entrevista a TV3, Boye ha evitat valorar la decisió d’alguns dels investigats pel cas del Tsunami Democràtic de marxar a l’exili, però fent valdre la seva contundent ironia, ha assenyalat que “a Puigdemont se’l va acusar de covard per anar a l’exili i, ves per on, ara sembla que era la solució“.

Boye ha celebrat també que “ara” la llei d’amnistia és “sòlida”, a diferència del que segons ell passava abans del ‘no’ de Junts al text. “Nosaltres ens vam plantar fins que es van modificar preceptes per cobrir casos com el del Tsunami” ha etzibat, tot afegint que la norma “ara sí que cobreix tothom, abans no. Per això Junts va votar-hi en contra el 30 de gener i va forçar la introducció d’esmenes”.

Publicitat

L’advocat ha aprofitat per fer arribar una recomanació al director de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. Boye ha recordat que Alay “és a casa seva”, on es recupera després d’haver patit el mes de febrer una hemorràgia cerebral causada per un aneurisma. “L’Audiència Nacional ens va requerir aportar el domicili, i ho hem fet, no hi ha cap problema, amb el senyor Alay”, ha assegurat l’advocat.

 

Et pot interessar  Puigdemont desafia Sánchez: "Nosaltres sortim plorats de casa perquè coneixem la justícia espanyola"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut