Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Boye compara la sentència del TC de Polònia amb les decisions de la justícia espanyola en el cas de Puigdemont

|

- Publicitat -

L’advocat Gonzalo Boye ha comparat la sentència del Tribunal Constitucional de Polònia, que nega la supremacia del dret de la UE, amb les decisions de la justícia espanyola en el cas de l’expresident Carles Puigdemont. “El Tribunal Constitucional espanyol ha fet exactament el mateix”, opina Boye en una entrevista amb el podcast de Catalan News ‘Filling the Sink’. Així, creu que, avalant les ordres de detenció contra Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluis Puig, el TC es nega a “aplicar la llei de la UE”. Malgrat l’última detenció a Sardenya, Boye defensa que Puigdemont continuï viatjant, però no revela si li desaconsella algun país de la UE. “A part d’Espanya, li desaconsellem que viatgi a Corea del Nord”, diu el lletrat.

El procediment d’extradició contra Puigdemont està paralitzat tant a Bèlgica com a Itàlia a l’espera de la resolució dels tribunals de la UE sobre la seva immunitat com a eurodiputat i sobre les prejudicials del Tribunal Suprem sobre l’execució de les euroordres. Boye calcula que hi haurà sentència sobre algun d’aquests dos fronts judicials d’aquí a “sis o set mesos”. “Qualsevol cosa que decideixin en línia amb la legislació de la UE, convindrà als meus clients”, apunta Boye, mostrant-se optimista amb el futur dictamen de Luxemburg i l’impacte que tindrà en el procediment d’extradició de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig.

Publicitat

Boye no creu que el Suprem es faci enrere amb les euroordres i pronostica que “arrossegarà Espanya a una infracció de la legislació i les decisions de la UE”. En aquesta comparativa entre Polònia i Espanya, podríem afegir-hi que Polònia decideix i proclama que no se subordina a les lleis europees, però de moment no ho ha fet, mentre que Espanya no ho diu, però sí que ho fa.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut