Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Mireia Boya: “Cal organitzar accions per fer que el carrer tingui el múscul necessari que ens porti a la ruptura”

La portaveu del secretariat nacional de la CUP assegura que a partir de novembre la formació conctretarà quin tipus de reivindicació proposen

|

- Publicitat -

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boya, dona la legislatura per “tocada de mort”, en una entrevista a TV3 després que dissabte el consell polític del partit decidís no negociar els pressupostos amb el Govern. Els anticapitalistes diuen que la seva aposta passa per treure el focus del Parlament i , en aquest sentit, la diputada Natàlia Sànchez avisa en una entrevista a Catalunya Ràdio que “provablement” alguns dies deixaran buits els escons.

L’exdiputada de la formació, Mireia Boya, ha revelat algunes de les intencions de la formació anticapitalista més enllà de buidar el Parlament, com les “accions per fer que el carrer tingui múscul” per propiciar la ruptura amb l’Estat. Boya ha anunciat que a partir de novembre es posaran sobre la taula el tpus d’accions que la CUP considera que s’han de portar a terme.

Publicitat

La portaveu també ha volgut deixar clar que “nosaltres -la CUP- no podem provocar noves eleccions però podem fer es que amb el nostre ‘no’ el govern s’acabi desgastant”. Boya ha reconegut que no els importa el nombre de diputades que puguin tenir al Parlament, el que sí que volen conversar és el mandat de l’1-O, i temen que, per culpa del Govern, es perdi.

Les explicacions de Buch no els satisfan

“Les delcaracions de buch em van semblar vergonyoses”. Així de contundent ha estat l’exdiputada referint-se a les explicacions que el conseller d’Interior, Miquel Buch, va haver de donar després de les càrregues als manifestants antifeixistes durant la contramanifestació de Jusapol el 29-S. “Buch està avalant el relat del TS, el relat de la violència que fa que els Jordis portin un any a la presó”, ha sentenciat. La cupaire diu que el resposanble d’interior “està criminalitzant l’esquerra independentista i això és inacceptable”.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol

És per això que la CUP creu que Buch “ha de dimitir, i si no vol dimitir Torra l’hauria de destituir i fer una reorganització dels cossos de Mossos d’Esquadra”.

Preguntada per si la formació és partidària d’obrir les presons per alliberar els presos, Boya ha afirmat que “si no hi ha una ruptura prèvia no es poden obrir les presons”. perquè els anticapitalistes consideren que obrir les reixes ha de ser conseqüència “del que faci la gent al carrer”. En aquest sentit, la portaveu ha afegit que la independència s’hauria d’haver proclamat el 3 ó 4 de setembre, quan la mobilització al carrer “l’hagués aguantat”.

Per la seva banda, Natàlia Sànchez, actual diputada cupaire ha reiterat que el camí que han pres ERC i el PDeDAT “no és l’adequat” i titlla del context actual com “autonomista”. Sànchez creu que s’està fent retòrica simbòlica i que Torra no afronta l’embat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut