Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Boya dimiteix del Secretariat Nacional de la CUP per agressions masclistes d’un company

La cupaire denuncia un "episodi continuat d'agressió psicològica"

|

- Publicitat -

La cupaire Mireia Boya ha anunciat aquest divendres la seva dimissió del Secretariat Nacional de la CUP, del qual n’era membre i portaveu, per un “episodi continuat d’agressió psicològica” que va patir durant la convulsa legislatura al Parlament de l’any passat, on n’era diputada. Ara, que ha tornat a coincidir amb l’agressor, la cupaire assegura que s’agafa “un temps” per cuidar-se.

“Comportaments agressius i rols de poder”. És així com l’exdiputada descriu els episodis masclistes que li han comportat “problemes de salut” alhora que li ha suposat una “complicada gestió emocional”. Boya ha denunciat que en la seva organització també hi ha violències masclistes i crida a potenciar “les cures” reivindicant “la sororitat” entre companyes.

Publicitat

No obstant, l’exmembre del Secretariat Nacional ha conclòs en una carta publicada a les xarxes socials que no és un “adéu” sinó un “fins aviat”, acompanyat d’un “ens tornarem a veure als carrers, a les places, arreu”.

AMPLIACIÓ.- Boya matisa que la persona que la va “agredir psicològicament” va ser un militant

L’exdiputada Mireia Boya ha matisat aquest divendres que la persona que la va “agredir psicològicament” durant el seu període al Parlament ni era membre del grup parlamentari de la CUP ni és membre de l’actual Secretariat Nacional. Ha explicat a Twitter que els fets denunciats van ser obra d’un “militant amb qui he hagut de compartir espais per les taques derivades del meu càrrec”. “Un cop més ens centrem en el qui i no en el què. Us demano respecte, rigor i temps”, ha comentat. També ha criticat els “rumors” que s’han generat en les últimes hores.

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut