Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Boya: ‘Aquest Govern es va fer per repartir-se càrrecs i no per complir el mandat del dia 1-O’

|

- Publicitat -

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boya, ha estat entrevistada a TV La República per explicar el paper de la formació política independentista des de les passades eleccions del 21 de desembre fins a l’actualitat. Boya ha explicat que des del dia 21 de desembre al 30 de gener la CUP va defensar que es fes efectiu allò que havien votat els catalans. ‘Estàvem disposats a investir president a Carles Puigdemont sense fer cas al TC’ i lamenta que els seus 4 diputats es van trobar sols en aquell ple.

Boya ha explicat que des d’aleshores el Parlament ha optat per desproveir-se de sobirania i que ells  han volgut desmarcar-se d’això i centrar-se en fer xarxa al carrer per aprofitar la propera oportunitat que tinguem per a implementar la República, que considera que podria ser en el moment que es faci pública la sentència dels presos polítics.

Publicitat

És optimista perquè l’1 d’octubre el poble va demostrar que organitzat i en sintonia amb les institucions pot guanyar a l’Estat i ha celebrat que la gent que continua mobilitzada però ha lamentat que les institucions han perdut la iniciativa política. Segons Boya, aquest Govern ja es va fer malament perquè les negociacions van consistir en repartir-se càrrecs i no en fer un full de ruta comú. En aquest sentit ha explicat que la CUP està per a la unitat, però que la unitat es treballa seient tots a una taula i decidint plegats i que de moment només hi ha intents d’imposar la estratègia d’uns per sobre de la dels altres. És per això que no han entrar al Consell de la República. A més ha afirmat que ‘si el Consell no està acompanyat d’un govern efectiu a la Generalitat que avanci cap a la ruptura, serà purament simbòlic’.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats

Boya també ha dit que no es creu al president Quim Torra quan diu que no acatarà la sentència dels presos polítics perquè fins ara no s’està avançant amb el compliment del mandat de l’1 d’octubre i perquè li falta valentia alhora de fer garantir que els Mossos d’Esquadra estiguin al servei de la gent i no del feixisme -en referència a la violència que ha exercit el cos davant algunes manifestacions independentistes- i considera que el cos policial català està mal comandat i serà un dels principals problemes alhora d’intentar un nou moment de ruptura.

Us recomanem veure l’entrevista sencera a Mireia Boya en aquest enllaç

Publicitat

Opinió

Minut a Minut