Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Botran anuncia que passa “a un segon pla” i deixarà de ser el portaveu de la CUP

El cap de llista de la CUP avisa que l'independentisme pateix "falta de credibilitat i d'estratègia" i "massa partidisme"

|

- Publicitat -

El cap de llista per Barcelona de la CUP a les eleccions espanyoles del passat diumenge, Albert Botran, ha anunciat aquest dimarts que es retira de la primera línia política i passa “a un segon pla” després de no aconseguir cap escó al Congrés.

A través de Twitter, ha dit estar “satisfet d’haver assumit cada vegada més responsabilitats” i ha criticat que “qui parli de paguetes no en té ni idea”. Ha defensat també que cal “un revulsiu, una refundació” de l’esquerra independentista encapçalada per “una colla de gent que sigui valenta i hàbil a parts iguals”. “Cal direcció política”, ha advertit, i iniciar un procés intern que “pot durar anys”.

Publicitat

Botran es va estrenar a Madrid a finals de l’any 2019, amb la repetició electoral en què la CUP es va presentar per primera vegada al Congrés. Prèviament, va ser diputat al Parlament entre els anys 2015 i 2017, la legislatura en què es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Ara, però, ha avisat que el conjunt de l’independentisme “necessita repensar-se” per “falta de credibilitat i d’estratègia” i per estar vivint, ha assegurat, “d’inèrcies”. “Massa partidisme, però alhora massa poc debat”, ha lamentat.

Et pot interessar  El PSC guanyaria les eleccions del 12-M, segons el primer sondeig de 3Cat i RTVE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut