Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Bosch remarca que és el primer cop que “s’arrossega” el Gobierno “per parlar d’autodeterminació i la fi de la repressió”

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha demanat a l’independentisme que utilitzi la seva “fortalesa” al seu favor a la taula de diàleg en el primer cop que “s’arrossega” el govern espanyol “per parlar d’autodeterminació i el fi de la repressió”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Bosch ha dit que “sembla que ara s’obre una oportunitat” i ha considerat que la posició de “força” de l’independentisme s’està utilitzant “de forma intel·ligent”. Bosch ha dit que encara no se sap qui integrarà la delegació catalana. Amb tot, ha dit que ha de “donar certa esperança” que a la taula hi haurà vuit persones que estaran per l’autodeterminació, tenint en compte els perfils de Pablo Iglesias i Manuel Castells, sumats als sis membres del Govern.

El conseller ha explicat que convocarà la comissió bilateral, que presideix, “tan aviat com sigui possible” un cop tinguin una “estratègia clara” sobre els temes a abordar. De fet, ha dit que en la reunió del consell executiu de dimarts n’examinaran les prioritats. També ha dit que fa dues setmanes ja va demanar als departaments que comuniquessin “els temes susceptibles” d’anar a discussió en aquest espai. “La convocarem quan la tinguem madura, que no ens deixem ni un dels temes”, ha reiterat el conseller, que ha insistit que aquests “greuges” s’han de tractar en aquest òrgan i no en la taula de negociació que es constituirà dimecres vinent entre els dos executius.

Publicitat

Sobre les desavinences en l’estratègia entre JxCat i ERC al Govern, que Bosch ha descrit com a “tensió creativa”, ha dit que “sempre hi ha hagut aquestes diferències” en moments com el 9-N, l’1-O o el 21-D i que després tot “passa a la història”. Sobre la figura del mediador, el conseller ha insistit que és “important” però que “el diàleg ha de començar d’una vegada”.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut